De videoserie Spark Africa kijkt wekelijks naar de nieuwste zakelijke ontwikkelingen en innovatieve bedrijven op het Afrikaanse continent. In de deze aflevering: 'Nollywood', zoals de snel groeiende Nigeriaanse filmindustrie vaak wordt genoemd, kan voor investeerders een interessante markt zijn.

In samenwerking met Spark Africa, een initiatief van mediabureau Africa Interactive

Het gemiddelde budget voor een film is 15.000 dollar, terwijl er vaak zo'n vijftigduizend exemplaren van film voor omgerekend 2 dollar over de toonbank gaan.

In Nigeria worden rond de 15 nieuwe films per week geproduceerd. De budgetten zijn laag en de opnames vinden plaats in woonhuizen of op straat.

De Nigeriaanse markt is enorm: het land telt 150 miljoen inwoners en de films zijn ook in andere West-Afrikaanse landen populair. De Nollywood films zijn in deze regio meer in trek dan de Hollywood producties.

De populariteit schuilt voor een groot deel in de verhalen en onderwerpen die aan bod komen. Uiteraard veel romantiek en comedy, maar ook thema’s als hekserij, corruptie, prostitutie en HIV/AIDS.

Bekijk de video

Bekijk ook de andere afleveringen uit deze serie.