Protoscar timmert aan de weg met een elektrische sportauto. Een productiemodel van dit Italiaanse merk komt almaar dichterbij.

Protoscar toont op de Autosalon van Genève de Lampo2. Het zal geen verrassing zijn dat dit de opvolger is van de eerste Lampo concept car, die vorig jaar op de Zwitserse beurs is getoond. De nieuwe Lampo is nog energiezuiniger dan zijn voorganger en bovendien supersnel te laden.

De Lampo2 is voorzien van twee elektromotoren die samen 408 pk leveren en alle vier de wielen kunnen aandrijven. De trekkracht is maximaal 640 Nm en dat is de helft meer dan de eerste Lampo. De auto gaat in vijf seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid ligt bij 200 km/u. De actieradius is 200 kilometer. De auto is klimaatneutraal te rijden, want de energie die wordt verbruik wordt gecompenseerd door zonnepanelen die door Protoscar op een boerderij in Toscane zijn geplaatst.

Capaciteit


Protoscar heeft vier verschillende laadsystemen klaar voor de auto. Die variëren in capaciteit van 3,3 kW tot een 80 kW. Met die laatste kan de auto in tien minuten genoeg energie tot zich nemen voor een rit van 100 km.


Intussen heeft Protoscar bij speciale races en testen op de openbare weg al tienduizend kilometer gereden met de Lampo2. Vanuit verschillende hoeken zijn er verzoeken gekomen om de auto in een kleine serie te gaan bouwen. Protoscar is begonnen met onderzoeken om te zien of dat gaat lukken.