AMSTERDAM – Elektronicafabrikant Sony heeft bekend gemaakt de concurrentie met Apple’s nieuwste snufje de iPad te willen aangaan.”Het is een markt waar we erg geïnteresseerd in zijn.”

Dit verklaarde de financieel directeur van het Japan concern, Nobuyuki Oneda op een persconferentie in Tokyo, aldus PC World.

Hij gaf daarin geen details over het nieuwe Sony-product, maar vertelde wel dat het dezelfde markt als Apple wil veroveren. “We lopen qua tijdsplanning echter wel een beetje achter bij Apple.”

E-reader

De Sony topman denkt bovendien dat de komst van de iPad de e-readermarkt, die momenteel sterk groeit niet zal beïnvloeden. “Onze e-reader is goed ontvangen, en we verwachten dan ook te groeien.”

Apple maakte vorige week bekend dat de iPad, een tabletcomputer over twee maanden wereldwijd verkrijgbaar is. Het is een kruising tussen een iPhone en een laptop.

Gebruikers kunnen tekstbestanden, presentaties en spreadsheets op het apparaat bewerken.  Ook boeken kunnen op de iPad worden afgelezen, waarmee het een geduchte concurrent is van de e-reader.