WASHINGTON - Het Amerikaanse ministerie van Verkeer heeft donderdag een officieel onderzoek ingesteld naar de problemen met het remsysteem van de Toyota Prius.

Het ministerie kreeg meer dan 120 klachten binnen van automobilisten. Zij merkten dat de remmen van hun hybride Prius niet meer werkten als zij over een slecht wegdek reden. In vier gevallen zou dit tot een ongeluk hebben geleid.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), onderdeel van het ministerie, voert het onderzoek uit naar de Prius-modellen uit 2010.

Toyota

De Japanse autofabrikant Toyota erkent overigens dat er een ontwerpfout zit in het remsysteem van zijn paradepaardje, de Prius. Het concern heeft het antiblokkeerssysteem (ABS), dat voorkomt dat een auto in een slip raakt, herontworpen voor de nieuwste generatie van de hybride auto.

Ook naar het eerdere probleem van Toyota met de vloermatten zijn de Amerikaanse autoriteiten een onderzoek begonnen. De Japanse autofabrikant moest vanwege dit probleem al 2,3 miljoen auto's terughalen uit de VS.