AMSTERDAM - Automatiseerder Getronics heeft na twee jaar flink reorganiseren de zaken weer op de rails. Het bedrijf, sinds najaar 2007 onderdeel van KPN, wil nu de vruchten plukken van de bundeling van IT- en telecomdiensten.

''De verbouwing is afgerond'', zo zei bestuursvoorzitter Erik van der Meijden donderdag over de ingrepen die sinds de komst van KPN zijn doorgevoerd. ''Misschien moet er nog wat kleur op de muren en komen er nog nieuwe meubels, maar het grote werk is gedaan.''

KPN trof na de overname een bedrijf aan dat verliesgevend was. Dit kwam onder meer door de expansiedrift van voormalig Getronics-topman Klaas Wagenaar.

Getronics telde daardoor in Nederland alleen al 61 kantoren. Om qua volume te kunnen groeien, waren er met klanten verliesgevende contracten gesloten.

Klanten

Onder het bewind van Van der Meijden kwam daar een eind aan. Het aantal Nederlandse kantoren is inmiddels teruggebracht naar vijftien en met klanten werd opnieuw onderhandeld over de contracten.

Getronics sneed ook hard in het personeelsbestand. Vorig jaar maart kondigde het bedrijf aan wereldwijd een op de tien banen te schrappen. Van der Meijden verwacht dit jaar niet meer zulke grote ingrepen te hoeven doen.