Nu ik stop met mijn "bijbaan" ben ik officieel zelfstandig, verantwoordelijk voor al mijn verzekeringen en, gevoelsmatig, een beetje verdwaald.

Vandaag had ik een gesprek met mijn financieel adviseur, over pensioenen, verzekeringen en arbeidsongeschiktheid. Het feit dat ik een financieel adviseur heb, geeft al aan dat ik níet de beste ben als het gaat om cijfertjes. Maar, daar heb ik dus iemand voor die hier uitermate sterk in is en mij graag bijstaat met goede raad. Goed geregeld dus.

Wat mínder goed geregeld is, is mijn "samenstelling". Begrijp me niet verkeerd, dit is geen digitale aanslag op mijn ouders, maar ik ben nogal een bouwpakket. Ik heb twee rugoperaties meegemaakt (of achter de rug, zo u wilt), en "geniet" momenteel een slijmbeursontsteking. Ook scheurtjes in spieraanhechtingen zijn mij niet onbekend.

Verzekeren

Dat geeft allemaal niets, ik kan mijn werk uitstekend uitvoeren en mijn hersenen werken nog prima, maar tóch is dit een reden voor verzekeringen om mij niet te verzekeren voor specifieke situaties zoáls problemen met mijn rug.

En dit, met het gevaar kinderlijk te klinken, vind ik niet eerlijk. Ik werk keihard om mijn gezondheid op peil te houden, en het feit dat ik als een bouwpakket zónder gebruiksaanwijzing ben geboren, daar kan ik niets aan doen.

Bouwpakket

Kijk, als mijn hobby nou zoiets was als "parachuteloos uit een vliegtuig springen" of "wildwaterraften zonder boot" , dan kan ik me nog voorstellen dat je zoiets niet verzekert als maatschappij, maar dat is niet het geval.

Ik denk dat ik op zoek ga naar mazen in de wet rondom de term "bouwpakket", misschien kan ik me onder die benoeming wel laten verzekeren voor ál mijn onderdelen.

Sanne Nuij van Arnhem is directeur/ eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren, alsmede coachingstrajecten.Voor meer informatie: www.plan-t.nl