AMSTERDAM - Bankiers en beleidsmakers lijken tot een overeenkomst te zijn gekomen op het World Economic Forum in Davos. De noodzaak voor financiële regelgeving is doorgedrongen tot alle deelnemers. Dat schrijft Bloomberg zaterdag.

Volgens topman Josef Ackermann van Deutsche Bank AG is er nog nooit een betere dialoog geweest tussen de zakenwereld, politici en andere leiders. “Het is belangrijk de input van al deze groepen bijeen te hebben en op grote schaal beslissingen te nemen.”

Een belangrijk onderwerp tijdens de bijeenkomst was het formuleren van de invloed van banken en factoreren die hierbij een rol spelen. “Het is nu ieders verantwoordelijkheid om met resultaten en oplossingen te komen”, aldus Duncan Niederauer de directeur van NYSE Euronext.

VS

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde eerder aan dat hij een heffing wil invoeren voor banken zo een herhaling van de financiële crisis te voorkomen. Financiers gaven in Davos aan dat soortgelijke maatregelen juist wereldwijde samenwerking ondermijnen en zo een gevaar vormen voor economisch herstel.