DEN BOSCH - Hoofdverdachte Frans O. in de fraudezaak van het failliete Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life wil dat er een einde komt aan zijn zogenoemde faillissementsgijzeling.

Hij heeft de rechtbank Den Bosch om opheffing gevraagd, bevestigde een woordvoerster vrijdag desgevraagd. Het verzoek dient donderdag achter gesloten deuren.

Advocaat Mark Teurlings van Frans O. doet pogingen om zijn cliënt nog voor donderdag vrij te krijgen. Hij is daarover in overleg met de curator en rechter-commissaris, zei hij vrijdag.

Medewerking

Het geschorste voorarrest vanwege de strafzaak tegen de 51-jarige Helmonder ging vorige week naadloos over in gijzeling. Bijna een jaar geleden werd het verzoek om faillissementsgijzeling ingewilligd. D

e curatoren van Easy Life zeggen dat Frans O. slecht meewerkt aan hun onderzoek. Door gijzeling hopen ze hem tot betere medewerking te dwingen.

Tegoeden

De curatoren stellen dat O. weigerde om de beschikking te geven over ''aanzienlijke'' tegoeden in San Marino. De bewindvoerders gaven geen nadere toelichting.

Teurlings zegt dat inmiddels aan alle verzoeken van de curatoren is voldaan. Er is geen geld meer, zegt hij met steun van justitieonderzoeken.

Justitie verdenkt Frans O. en drie (ex-)directeuren van miljoenenoplichting van beleggers van Easy Life. Van ruim 42 miljoen euro die beleggers betaalden, werd slechts 7,5 miljoen euro geïnvesteerd. Medeverdachte John W. kwam vorige week tijdelijk vrij.