LEIPZIG - De hoogste Duitse administratieve rechtbank heeft het minimumloon in de Duitse postsector donderdag nietig verklaard. Daarmee stelde het concurrenten van marktleider Deutsche Post, waaronder het Nederlandse TNT Post, in het gelijk.

Het minimumloon voor Duitse postbodes is sinds januari 2008 van kracht. Het loon van 8 tot 9,80 euro per uur werd door Deutsche Post afgesproken met vakbond Verdi en werd vervolgens door de overheid algemeen verbindend verklaard.

Dit was tegen het zere been van de concurrenten van Deutsche Post die met een andere vakbond een ander en lager minimumloon overeen waren gekomen.

Rechter

De rechter bepaalde donderdag dat de regering de rechten van de andere postbedrijven heeft geschaad, omdat zij niet in staat werden gesteld hun mening te geven over de kwestie.

Na twee jaar tijd en procedures bij drie rechterlijke instanties is TNT ''verheugd dat deze onrechtvaardige verordening nu ophoudt te bestaan''.

TNT zegt voorstander te zijn van een eerlijk minimumloon en blijft de arbeidsvoorwaarden toepassen die zij met de Duitse postvakbond CGPT is overeengekomen, aldus het postbedrijf in een reactie.