Belastingplichtigen kunnen voor (gratis) ondersteuning bij het invullen van hun belastingaangifte terecht bij verschillende organisaties en websites.

Mensen kunnen een belastingadviseur inschakelen voor hulp. Dit is meestal niet gratis. De tarieven van adviseurs kunnen sterk uiteenlopen. Informeer altijd bij meerdere adviseurs naar hun tarief voor het invullen van een aangifte inkomstenbelasting.

Een overzicht van belastingadviseurs staat op de websites van het College Belastingadviseurs en de Federatie Belastingadviseurs.

Gratis

De volgende organisaties en websites verlenen gratis hulp bij het invullen van de belastingaangifte:
• De BelastingTelefoon (0800–0543). De BelastingTelefoon is gratis en bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00-20.00 uur en op vrijdag van 8.00-17.00 uur.
• De website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl.

• Regionale belastingkantoren. Mensen met een laag inkomen kunnen gratis een persoonlijke invulhulp krijgen bij een regionaal belastingkantoor. Via de BelastingTelefoon kunnen zij een afspraak maken. Een overzicht van regionale belastingkantoren staat op de website van de Belastingdienst.
• De belastingservice van de vakbond of ouderenbond via een lidmaatschap van deze organisaties.

Verder zijn er tal van belastinggidsen te koop die de doe-het-zelver verder helpen. De bekendste zijn de Kluwer Belastinggids en de belastinggids van de Consumentenbond.