AMSTERDAM – Huizensite Zuka.nl neemt per direct het hoofdsponsorschap van voetbalclub Vitesse over van financiële dienstverlener Afab. Dat meldt de voetbalclub uit Arnhem donderdag.

Zuka wil met het sponsorschap, dat voorlopig anderhalf jaar zal duren, zijn naamsbekendheid bij het publiek vergroten. “De club is gericht op de toekomst en dat sluit goed aan bij ons internetplatform en onze filosofie”, vindt Zuka-directeur Ron van Veldhoven.

Het contract met Afab zou op 1 juli aflopen. Dit is nu omgezet in een zogenaamde partnerovereenkomst met een duur van eveneens anderhalf jaar.

Continuïteit
“We maken natuurlijk plaats voor een partij die de continuïteit van het hoofdsponsorschap kan waarborgen en dat is met Zuka het geval”, aldus Maasbert Schouten, directeur van Afab.

“Bovendien is er nu een duidelijkere scheiding tussen mijn rol als voorzitter en mijn rol als sponsor.” De Afab-topman is sinds begin december voorzitter van Vitesse.

Per saldo levert de nieuwe situatie de voetbalvereniging meer op. Vitesse speelt komende zondag tijdens een wedstrijd tegen NEC voor het eerst in zijn nieuwe tenue met Zuka-logo.