AMSTERDAM - De ict-markt slaat om van krimp naar sterke groei, constateert Forrester. In 2010 komt er een groei van 8,1 procent, in West-Europa zelfs ruim 11 procent, voorzien analisten.

Forrester heeft de crisis begraven. Althans, in de ict-markt. “De technologische crisis van 2008 en 2009 is nu onofficieel voorbij”, jubelt Andrew Bartels, research vicepresident bij Forrester.
Turbogroei

Met name West-Europa zal het goed doen, verwacht het analistenbureau. De uitgaven (gemeten in dollars) zullen hier met maar liefst 11,2 procent stijgen, maar dat komt vooral door de lage koers van de dollar ten opzichte van de euro. Snelste groeiers zullen hardware en software zijn dit jaar. Consulting en system integration groeien ook, maar het minst van de hele technologiemarkt.

“We gaan een periode van groei in die een cyclus zal kennen van zes tot zeven jaar”, zegt Bartels, die dit het tijdperk van ‘Smart Computing’ noemt. Daaronder vallen technologieën als SOA, virtualisatie, cloud computing, unified communications en betere business intelligence analytics.