Een tijd geleden besloot ik één van mijn grootse plannen in de koelkast te zetten. Niet in de vriezer, het moet wel één twee drie te consumeren zijn, maar vooral goed blijven, ook op langere termijn.

Deze week kreeg ik een spoedaanvraag waarvoor ik niet anders kon dan mijn spreekwoordelijke koelkast open doen. En wat een verrassing!

Ik houd op in metaforen te spreken, voor nu in elk geval, maar het digitale mapje dat ik vulde met later te benutten ideeën werd ineens een bron van inspiratie. Combinaties van cursussen, samenwerkingsverbanden en werken met onverwachte partijen: niets lijkt ineens te gek.

Waar ik dagelijks bezig ben met het zo goed mogelijk behandelen van de opdrachten waar ik aan werk, blijkt weinig tijd voor lange termijn visie. Dat werkt best, als ZZPer, maar inmiddels denk ik een hoger doel te hebben.

Aanvragen
De economie lijkt aan te trekken, ik krijg in elk geval meer aanvragen, en mijn trainingen aan de particuliere markt leiden inderdaad tot nieuwe opdrachten, zoals ik hoopte. Ook vanuit de zakelijke markt komen nu dus aanvragen, die ik nog lang niet verwachtte door "de grote C".

Al met al een inspirerend begin van het jaar, te kunst is nu echter om mijn ideeën te doseren. Een tip voor alle ZZPers die dit lezen, of nee iederéén die dit leest (en alstublieft, gun me nog één metafoor); ruim uw koelkast op aan het begin van elk jaar. Het leidt tot hele nieuwe recepten.

Sanne Nuij van Arnhem is directeur/ eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren, alsmede coachingstrajecten.Voor meer informatie: http://www.plan-t.nl/