AMSTERDAM - Internetbedrijf Salesforce gaat wil flink investeren. Het bedrijf is van plan om vijfjarige obligaties uit te gaan geven met een gezamenlijke waarde van 500 miljoen dollar (345 miljoen euro).

Met de lening, die in 2015 terugbetaald moet zijn, hoopt Salesforce onder meer nieuwe overnames te kunnen doen.

Beleggers lijken nog altijd vertrouwen te hebben in het bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in 'cloud computing', waarbij software en rekenkracht worden afgenomen via het internet. De beurswaarde van Salesforce, dat momenteel op 73,65 dollar per aandeel wordt verhandeld, is in het afgelopen jaar verdubbeld.

Software
Het internetbedrijf profiteert momenteel van de behoefte aan goedkopere software die niet zelf geïnstalleerd hoeft te worden. Daarnaast levert het bedrijf een online platform (Force.com) waar bedrijven hun zelfontwikkelde software kunnen installeren en gebruiken, vergelijkbaar met de webdiensten van concurrenten Amazon en Google.

Het afgelopen kwartaal kon het bedrijf dankzij 67.900 klanten 331 miljoen dollar winst bijschrijven. Salesforce verwacht over het huidige boekjaar uit te komen op een omzet van 1,3 miljard euro.