AMSTERDAM - De oude Amsterdamse bank Oyens & Van Eeghen slaat een nieuwe weg in.

Gesteund door zwaargewichten uit de financiële wereld, waaronder voormalig ABN Amro-bestuurders Jan Kalff en Wilco Jiskoot, wordt de bank omgevormd tot een nieuw financieel adviesbedrijf.

Dat maakt de onderneming dinsdag bekend. De in 1797 opgerichte bank gaat zich bezighouden met advisering bij vermogensbeheer en corporate finance.

De hernieuwde private bank zou hiermee tegemoet komen aan een groeiende vraag van haar doelgroep naar een Nederlandse instelling die een "breed spectrum aan zakelijk en financieel advies en beheer aanbiedt." Oyens & Van Eeghen biedt geen traditionele bankactiviteiten, zoals kredietverlening, betalingsverkeer, sparen en financieringen aan.

Directie
Zowel de directie als de raad van commissarissen van de hernieuwde bank zijn vervangen. Directievoorzitter is Pim Baljet, voormalig directievoorzitter van de Nederlandse tak van de Zwitserse private bank Lombard Odier.

Overige directieleden zijn de van IMC Asset Management afkomstige Reinier Klaasen, oud-managing director bij W.P. Stewart Peter Jan Rubingh en Pieter van Steenbergen, die bij RBS en ABN Amro gewerkt heeft.

Jan Kalff
De raad van commissarissen wordt gevormd door voormalig ABN Amro-bestuurders Jan Kalff en Wilco Jiskoot, oud-directievoorzitter van Kempen Wiet Pot, ex-KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer en Sake Wijma, voormalig senior partner van Greenfield Capital Partners. De raad van commissarissen zal zich actief bezighouden met de nieuwe opzet.

Een aantal ondernemers en ondernemende families nemen een meerderheidsbelang in Oyens & Van Eeghen. Huidige aandeelhouder IMC, de directie en de raad van commissarissen krijgen een minderheidsbelang.