AMSTERDAM - AkzoNobel krijgt deze maand te maken met stakingen in Nederland, nu de impasse rond de CAO-onderhandelingen bij het bedrijf voortduurt, zo stelt bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

"In de kerstvakantie hebben we gesprekken gevoerd om te kijken of we elkaar konden vinden, maar AkzoNobel kwam opnieuw met een belachelijk laag bod, zodat we ons genoodzaakt zien om actie te voeren", aldus Vos, die stelde dat de leden zullen worden opgeroepen op in de vierde week van januari 24-uursstakingen te voeren.

Volgens Vos zitten alle bonden, CNV, FNV, VHP Akzo Nobel en De Unie, op een lijn. De bestuurder stelt dat het de bonden niet eens zozeer om het loon gaat, maar om een goed sociaal plan en pensioenregeling.

Reorganisaties
De vakbonden zijn al maanden in conflict met Akzo Nobel. Alleen al in 2009 vonden er bij zes vestigingen grote reorganisaties plaats. Bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten: "Er gaan honderden banen verloren. En het is onze verwachting dat dit reorganiseren nog wel even doorgaat."

"Daarom wij willen met AkzoNobel een zeer goed Sociaal Plan afspreken die gaat bijdragen aan onze ambitie 'niemand in de ww of bijstand."