AMSTERDAM - Nederlandse bedrijven staan klaar om een reeks van overnames aan te kondigen. Dit stellen Nederlandse zakenbankiers in de Londense City tegenover het Financieele Dagblad donderdag.

"Veel bedrijven staan er financieel relatief goed voor", aldus een van hen. "Ze hebben ook nog steeds geen last van private equity. Bij die bedrijven bestaat het gevoel dat het moment is aangebroken om toe te slaan."

De belangstelling om weer tot strategische overnames te komen is de afgelopen maanden geleidelijk aan gegroeid, zo valt te horen. "Vanaf medio 2007 was er eerst de financiele crisis, vanaf medio 2008 raakte deze ook bedrijven zelf", aldus een bankier bij een grote internationale bank tegen het FD.

"Maar eerder werden bedrijven die zich wilden versterken vaak afgetroefd door private-equitypartijen die met grote leningen hogere bedragen konden betalen voor bepaalde doelwitten. Alles bij elkaar zorgt het voor een lange periode waarin bedrijven zich moeilijk strategisch hebben kunnen versterken. Je merkt dat bedrijven staan te popelen om acquisities te doen", aldus de bankier.