AMSTERDAM - Meer dan een kwart van pasgescheiden Britse stellen blijft onder één dak leven.

De belangrijkste oorzaak voor dit onvrijwillig samenwonen zijn financiële problemen als gevolg van de economische crisis. Dat schrijft de Telegraph naar aanleiding van een onderzoek onder 1100 respondenten.

Crisis
De wereldwijde financiële crisis creëert problemen bij het verkopen van het gezamenlijke huis en het aflossen van schulden. Deze moeilijkheden dwingen pasgescheiden stellen om soms nog maanden in hetzelfde huis te wonen. Voor het grootste deel van de groep is het een stressvolle situatie die zij graag hadden voorkomen.

Nog eens 28 procent van de ondervraagden keert terug naar het ouderlijk huis om zo financieel weer op de rails te komen. Deze groep vormt een groep die sinds het begin van de crisis sterk is toegenomen en wordt ook wel de ‘boemeranggeneratie’ genoemd. Deze generatie verhuist vaker terug naar het ouderlijk huis als gevolg van financiële problemen.

Onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd door de Britse website Easyroommate.co.uk, een plek waar mensen een nieuwe (tijdelijke) woning kunnen vinden.