BANGKOK - De topman van de luchtvaartmaatschappij Thai Airways is opgestapt nadat er een rel was ontstaan over zijn bagage.

Terwijl zijn onderneming moet bezuinigen vervoerde Wallop Bhukkanasut bijna 400 kilo aan bagage tijdens een vlucht. Ook heeft hij volgens werknemers geprobeerd om invoerrechten te ontduiken.

In november vorig jaar had Bhukkanasut samen met zijn vrouw en een vriend meer dan veertig stuks bagage bij zich op een vlucht tussen Tokio en Bangkok. Om de douane te omzeilen vroeg hij om de bagage af te leveren bij het loket voor zoekgeraakte bagage. Een rekening van ten minste 20.000 baht (4200 euro) zou hem zo bespaard zijn gebleven, aldus de beschuldigingen.

Bhukkanasut
Zelf ontkent Bhukkanasut te hebben willen profiteren van het vervoer. De vracht bestond volgens hem uit fruit dat zou worden gedoneerd aan een tempel in Bangkok.

Thaise media hebben uitvoerig over de zaak bericht, waarna de topman dinsdag zijn ontslag aanbod. Thai Airways, dat in de eerste negen maanden een verlies van 1,57 miljard baht (33 miljoen euro) leed, is een onafhankelijk onderzoek gestart naar de affaire.