AMSTERDAM - Het Amerikaanse Equity One biedt 7,30 dollar in contanten per aandeel DIM Vastgoed. Dat is 18,5 procent meer dan het eerdere bod van 6,16 dollar dat de investeerder via dochterbedrijf Southeast US Holdings uitbracht. Dat meldde vastgoedbedrijf DIM Vastgoed donderdag.

Op 27 november maakte het vastgoedbedrijf bekend een overnamebod te hebben gekregen van Southeast US Holdings. Equity One heeft al bijna 75 procent van de aandelen van DIM Vastgoed in handen. DIM liet destijds weten het overnamebod te bestuderen.

Steun
Het nieuwe bod wordt gesteund door de commissarissen en de directie van DIM. ''Dit verbeterde bod van Equity One vertegenwoordigt een premie van 75,9 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel DIM Vastgoed op 26 november 2009'', aldus voorzitter Kees van Rees van de raad van commissarissen van DIM.

''Dit is een significante premie, in het bijzonder met het oog op DIM Vastgoed's voortdurende moeilijkheden met de financiering, exploitatie en waardering van de winkelcentra.''

Aandeel
Ook beleggers reageerden enthousiast. Het aandeel DIM Vastgoed noteerde kort na opening 26,75 procent hoger op 7,25 euro. Het formele bod en het biedingsbericht worden naar verwachting begin 2010 uitgebracht. De voorwaardelijke overeenkomst kan alleen worden ontbonden als een derde partij met een concurrerend bod komt dat minstens 10 procent hoger is.

Het vastgoedbedrijf investeert momenteel uitsluitend in Amerikaanse winkelcentra, allen gelegen aan de zuid-oostkant van de VS.