AMSTERDAM - Muziekstreamingdienst Imeem, onlangs overgenomen door MySpace, moet 1,77 miljoen dollar betalen aan platenlabel The Orchard.

Het platenlabel had Imeem in oktober aangeklaagd voor het zonder toestemming streamen van onder meer Snoop Dogg en Nine Inch Nails. Imeem zat krap bij kas en had geen geld om zich tegenover de rechter te verdedigen. The Orchard eiste het astronomische bedrag van 150.000 dollar per ongeoorloofde stream.

Overname
De rechtszaak was de nagel aan de doodskist van Imeem, dat niet lang daarna akkoord ging met een overname door MySpace. Er werd een kleine miljoen betaald voor de muziekstreamingdienst. Een koopje, werd gezegd.

De nieuwe eigenaar zegt tegen GigaOM niet betrokken te zijn in de rechtszaak. MySpace zei al eerder dat het alleen "bepaalde eigendommen" van Imeem overnam, zoals de domeinnaam, technologie en merken.

Muziek
Naast de boete van 1,77 miljoen dollar moet Imeem van de rechter stoppen met streamen van de muziek waar het geen rechten voor heeft. Dat lijkt een overbodige eis, aangezien de site van Imeem inmiddels doorverwijst naar MySpace Music. Sommige via Google gevonden deeplinks verwijzen weer naar iLike, een andere streamingdienst die MySpace recentelijk overnam.

Op de eigen site meldt MySpace ondertussen dat het hard bezig is om playlists van Imeem te migreren naar MySpace Music. Vrijwel meteen na het nieuws van de overname verwees de site van de muziekdienst direct door naar MySpace Music, waardoor miljoenen playlists en profielpagina's van Imeem niet meer werkten. Ook de gratis Imeem-app voor de iPhone werkt niet meer.