AMSTERDAM - Autobouwer Spyker is optimistisch over de kansen om GM-dochter Saab over te nemen en verwacht een antwoord van GM deze week, zo meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet dinsdag.

"Wij verwachten deze week een antwoord," vertelde directeur Victor Muller van Spyker de krant. "Ik ben erg optimistisch"

Voorstel
Het Nederlandse bedrijf legde op 20 december een nieuw voorstel neer, twee dagen nadat GM het eerste voorstel afwees en bekendmaakte de stekker uit Saab te trekken. De Zweedse media berichtten dat GM opnieuw over de verkoop van Saab wilde praten toen twee Russische investeerders achter Spyker zich terugtrokken. GM zou naar verluidt bezorgd zijn over de verkoop van technische know-how aan Rusland.

Svenska Dagbladet meldde vorige week dat Spykers belangrijkste investeerders, Vladimir en Alexander Antonov, met een gezamenlijk belang van 29,3 procent in de onderneming, niet langer betrokken waren bij het bod op Saab.

Abu Dhabi
Spykers op een na grootste aandeelhouder, het staatsfonds Mubadala Development uit Abu Dhabi met een belang van 22,7 procent, zou eveneens niet langer bij het bod betrokken zijn. In plaats van de grootaandeelhouders zou een niet met naam genoemde Nederlandse miljardair het bod financieel ondersteunen, aldus de krant.

Het Amerikaanse GM heeft aangegeven Saab, dat in Zweden 3.400 mensen in dienst heeft, te verkopen voor het eind van het jaar.

Al het nieuws rond Spyker en Saab