AMSTERDAM - LG Electronics kondigde deze week aan dat het bedrijf begint met de productie van zonnecellen. Dat schrijft de Guardian donderdag. LG bewijst hiermee dat zonne-energie een aantrekkelijke markt blijft voor bedrijven.

LG wil beginnen met een productie van 520.000 zonnepanelen per jaar. Uiteindelijk hoopt het bedrijf snel te kunnen meedraaien op de wereldmarkt voor zonne-energie. "We erkennen dat deze markt al drukbezet is, maar LG heeft de kennis, strategie en vaardigheden in huis om op lange termijn in deze bedrijfstak winstgevend te zijn", aldus de vicepresident van het bedrijf.

Groei
De markt voor zonne-energie is volgens LG een belangrijke groeimarkt. Het bedrijf claimt al vijf jaar bezig te zijn met de voorbereidingen voor toetreding tot deze bedrijfstak.

LG wil alle typen zonnecellen in de productie opnemen. De waarde van de markt voor zonne-energie wordt geschat op 11 miljard dollar (7,66 miljard euro). De productie van kristallijn silicium zonnecellen beslaat meer dan driekwart van deze markt.