AMSTERDAM - De failliet gegane zakenbank Lehman Brothers betaalt dit jaar stevige bonussen uit aan medewerkers in Londen.

In totaal kan het personeel, bestaande uit zo'n 230 handelaren, ongeveer 35 miljoen euro aan bonussen tegemoet zien. Dat meldt the Financial Times.

De werknemers zijn bezig nog een aantal zaken af te handelen. De rechter in New York die met de zaak belast is, heeft toestemming gegeven voor het uitbetalen van de bonussen.

Vertrekken
De curatoren van PricewaterhouseCoopers stellen dat ze geen keuze hebben. De medewerkers houden zich bezig met de afwikkeling van ingewikkelde derivaten en zouden volgens de curatoren vertrekken als ze geen aanspraak kunnen maken op een bonus.

"We hebben onze redenen duidelijk overgebracht aan de schuldeisers", stelt een van de curatoren tegenover de Britse zakenkrant. "We moeten bovendien in het achterhoofd houden dat deze medewerkers hier veel minder carrièremogelijkheden hebben dan bij andere banken."

Chapter 11
Lehman Brothers viel in september 2008 om. Het concern leverde op 9 september op een dag 40 procent van zijn beurswaarde in. Op 15 september vroeg het concern uitstel van betaling, oftewel 'Chapter 11' aan.

De bank had in Europa destijds 5.300 mensen in dienst.