Effectiviteit is een eigenlijk een heel fascinerend begrip. Wij zijn daar allemaal dag in dag uit mee bezig. Allemaal willen doelgericht bezig zijn, we gaan continu voor het resultaat in alle kleine en grote dingen die we doen.

En de eisen die we onszelf stellen met betrekking tot effectiviteit worden steeds strakker gesteld. In minder tijd en met minder moeite op het doel uitkomen. En vooral van te voren het resultaat, het doel vastleggen.

Zodat er resultaatgericht gewerkt kan worden en dus ook, geevalueerd of we wel effectief zijn geweest. Al met al komt het mij regelmatig behoorlijk hijgerig over. Geen tijd, we moeten effectief zijn. En dus ook: niet te lang nadenken maar snel in de actie.

Alsof snelheid en effectiviteit met elkaar te maken hebben. En alsof nadenken niet enorm van invloed is op de uiteindelijke effectiviteit!

Liedje
Ik heb een zoon die componist is, hij schrijft songs in het populaire genre. Ik praat met hem ook wel eens over effectiviteit: hoe schrijf je nu een succesvol liedje en hoe lang doe je daar dan over.

Rogier vertelt dan over een ochtend aanklooien met zijn maat, niks doen, slap lullen, een beetje muziek luisteren, wat YouTube surfen, een stukje door de stad lopen en dan uitgebreid lunchen. Vervolgens naar de studio en dan wordt er eens voorzichtig een riffje uitgeprobeerd.

Meestal ontstaat pas in de late middag iets wat op een song lijkt. De hele dag verpest voor iets wat in een halfuurtje op papier stond….

Werkwijzen
De werkwijzen van nu zijn niet meer geschikt voor de doelen van morgen. En als alles is geregeld in de “harde”sector (strategie, techniek, procedures etc.) dan is het tijd om ook eens naar de medewerkers en hun gedrag te kijken.

De bekende valkuil is dan om snel, snel met een paar competenties, een paar posters, wat communicatie en toespraak van de baas de cultuur om te polen.

Gedrag
Gedrag is zo’n thema waarbij ‘slow management’ op zijn plaats is. Een lange lijn inzetten, gerichte activiteiten oppakken en die geruime tijd voortzetten.

Het aanvankelijke uitblijven van resultaten lijkt voor veel ongeduldig management uiterst ineffectivitief (“vanaf morgen 14.00 hebben wij een nieuwe cultuur”). Maar hier geldt: wat in jaren is opgebouwd, wordt ook slechts in jaren weer afgebouwd en veranderd.

Rust
Mijn pleidooi: doe het eens rustig aan, als effectiviteit er echt op aan komt. Bedenk dat veel zaken zich niet onmidddellijk doelgericht laten realiseren. En dat creativiteit zelfs uitermate gebaat is bij tijd nemen en omtrekkende bewegingen maken.

Laat u zich niet teveel ophitsen door hjigerige bazen en collega’s die de resultaatjunk uithangen. Het komt uw effectiviteit zeer ten goede!