AMSTERDAM - Joost Kuiper, een van de curatoren van DSB Bank, is niet van plan DSB of delen daarvan over te nemen. Dat stellen woordvoerders van de curatoren in een persbericht.

Zij reageren hiermee op een artikel van dagblad De Pers vrijdag, dat meldde dat Kuiper plannen voor een overname had.

"Joost Kuiper is op geen enkele wijze, direct of indirect, betrokken bij plannen van partijen om activa van DSB Bank te kopen", aldus de woordvoerders. "Dit bericht is uit de lucht gegrepen."

Het gratis dagblad berichtte op basis van bronnen dat Kuiper samen met een aantal investeerders aan een overnameplan timmerde. De curator zou vervolgens zelf leiding willen geven aan de overgenomen bedrijfsonderdelen.

Opvolging
De naam van de 62-jarige Kuiper, oud-bestuurder van ABN Amro, werd eerder genoemd om het stokje van Scheringa over te nemen. In de dagen voor het faillissement van DSB wilde De Nederlandsche Bank (DNB) van bestuursvoorzitter Scheringa af. Op 4 oktober stemde deze daarmee in en werd besloten dat Kuiper de topman zou opvolgen.

Toen vervolgens echter de noodregeling voor DSB werd ingesteld, werd Kuiper in plaats van bestuursvoorzitter curator, samen met Rutger-Jan Schimmelpenninck.

Zie ook: dossier DSB