NEW YORK - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft dinsdag de bestelling aangekondigd van vijftig nieuwe langeafstandsvliegtuigen.

Het gaat om 25 toestellen van het type Airbus 350 XWB en 25 Boeing 787 Dreamliner-toestellen, maakte United Airlines bekend.

De maatschappij zegt met de nieuwe energiezuinige vliegtuigen de brandstofkosten te reduceren met 33 procent. De uitstoot van vervuilende stoffen vermindert met hetzelfde percentage. Met de nieuwe generatie vliegtuigen kan de luchtvaartmaatschappij ook grotere afstanden overbruggen.

Vervanging
United verwacht de levering van de toestellen tussen 2016 en 2019. De vliegtuigen zullen de huidige Boeing's 747 en 767 vervangen.

De luchtvaartmaatschappij maakte geen financiële details over de orders bekend. Wel zei United Airlines een optie te hebben genomen op nog eens vijftig toestellen. ,,Deze order is een belangrijke stap voor United om op de lange termijn in deze moeilijke markt concurrerend te blijven'', zei topman Glenn Tilton.

United
United vliegt momenteel op meer dan tweehonderd binnenlandse en buitenlandse bestemmingen. Met de nieuwe zuinigere vliegtuigen denkt de maatschappij het aantal verre bestemmingen nog verder te kunnen uitbreiden met ,,nieuwe non-stop services naar Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Europa''.