ARNHEM - Ballast Nedam kan haar oud-topman Peter F. niet met spoed dwingen tot het terugbetalen van ruim 20 miljoen euro.

F. werd in 2008 schuldig bevonden aan fraude. Hij kreeg geen straf omdat het justitieel onderzoek en de media-aandacht al belastend genoeg waren geweest.

De 70-jarige F. was directeur bij Ballast Nedam Industrie en Toelevering van 1991 tot eind 2003. In een uitgebreide civiele procedure claimde Ballast Nedam 60 miljoen euro, die de ex-directeur samen met anderen achterover zou hebben gedrukt. F.ging tegen dat voorlopige oordeel in beroep.

Betaling
Met een kort geding eind november hoopte het bouwbedrijf de ex-directeur tot snelle betaling te dwingen. De kortgedingrechter stelt echter dat in de bodemprocedure niet voor niets een voorlopig oordeel is geveld, en niet een eindoordeel.

De rechter moet volgens de regels net zo voorzichtig oordelen als de bodemrechter. Ballast Nedam moet wachten op een eindoordeel in de uitgebreide procedure. Het bedrijf krijgt wel alvast de huuropbrengsten van vastgoed van F.