AMSTERDAM - Sanoma Uitgevers, het Nederlandse onderdeel van het Finse Sanoma, heeft haar 50 procent-belang in beleggingswebsite Analist.nl overgedaan aan het management.

Dit meldt directeur Ronald Kok van Analist.nl maandag in een persbericht. De investeringsmaatschappij van Kok, RK Holding, wordt met de overdracht weer volledig eigenaar van de beleggingswebsite. Financiele details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

Analist.nl maakte, met onder andere Belegger.nl en Beursduivel.nl, deel uit van de online financiële nieuwsactiviteiten van Sanoma Men's Magazines in de Benelux. Sanoma is in Nederland onder meer uitgever van titels als Revu, Playboy, Cosmopolitan en Beau Monde.

Organisatiestructuur
Het Finse moederconcern maakte bij de presentatie van derde kwartaalcijfers in november bekend de organisatiestructuur van het Nederlandse onderdeel te vereenvoudigen. Hierbij werden alle gedrukte titels ondergebracht bij Sanoma Uitgevers en alle onlineactiviteiten samengevoegd onder Sanoma Digital Netherlands.

Analist.nl heeft meer dan 150.000 bezoekers per maand en is daarmee naar eigen zeggen een van de grootste beleggingswebsites in de Benelux.