AMSTERDAM - Meer dan duizend bankiers van the Royal Bank of Scotland zouden hun werkgever hebben verlaten voor een concurrent die gegarandeerde bonussen uitkeert en meer salaris betaalt. Dat schrijft the Sunday Times op basis van bronnen bij RBS.

De exodus van de bankiers werd in gang gezet door overheidsmaatregelen die de uitkering van bonussen verder aan banden leggen. Verdere aanscherping van de regels voor de eindejaarsuitkering zou het aantal bankiers dat ontslag neemt stuwen.

Onder de vertrekkers zijn veel senior-bankiers, waardoor veel kennis de bank verlaat. Om het tij te keren wil de investeringsbank het totale bedrag aan bonusuitkeringen met vijftig procent verhogen tot 1,5 miljard pond.

Ophef
RSB is voor meer dan 80 procent in handen van de overheid. Hogere bonusuitkeringen zullen waarschijnlijk tot veel ophef leiden in het huidige economische klimaat.

Het bestuur van de bank denkt juist dat hoe meer winst er wordt behaald met de juiste werknemers, hoe eerder geld terugbetaald kan worden aan de belastingbetaler. Bronnen bij het Britse Ministerie van Financiën zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de bonusuitkeringen worden verhoogd.

Zie ook: dossier Beloningen