AMSTERDAM - Voormalig minister van Landbouw Cees Veerman heeft opnieuw een commissariaat in het bedrijfsleven binnen. De 60-jarige hoogleraar wordt voorzitter van de raad van commissarissen bij het beursgenoteerde uitzendconcern USG People.

Dat heeft USG People vrijdag bekendgemaakt. Veerman is reeds toezichthouder bij zaaizaadbedrijf Royal Barenbrug Group, Rabobank Nederland en handelshuis Koninklijke Reesink. Ook is hij voorzitter van de commissie toekomstbestendig hoger onderwijs-stelsel, die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland onder de loep neemt.

''Veerman is een voorzitter met een duidelijk profiel en weet mensen te verbinden'', aldus waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen Marike van Lier Lels over de keuze voor Veerman. ''Bovendien is hij zelf ondernemer en snapt hij de cultuur van dit bedrijf.''

Grootte
USG People is voortgekomen uit Unique Uitzendbureau, in 1972 opgericht en groot gemaakt door ondernemer Alex Mulder. Veerman is van huis uit akkerbouwer.

In afwachting van zijn benoeming, die nog moet worden goedgekeurd door aandeelhouders, is Veerman per 1 december toegevoegd aan de raad van commissarissen van USG People. Met een omzet van ruim 4 miljard euro in 2008 is het uitzendconcern uit Almere de op drie na grootste in Europa.

Herman van Campenhout krijgt de dagelijkse leiding over het uitzendconcern. Van Campenhout is sinds 2001 werkzaam als CEO voor de divisie Science and Technology bij uitgever Reed Elsevier. Daarvoor werkte hij jarenlang voor Shell. In juli dit jaar stapte Ron Icke op als bestuursvoorzitter van USG People.