Het is tegenwoordig nogal een dooddoener als je zegt dat het leven voornamelijk bestaat uit keuzes maken. De werkelijkheid dat je in alles kan kiezen doet veel mensen huiveren, immers als alles een leuze is kan je niet meer weglopen voor verantwoordelijkheden.

Helaas lopen er nog veel mensen rond die het maken van de juiste keuzes in hun professionele loopbaan nalaten. Gedreven door bijvoorbeeld materialisme maakt men keuzes in de carrière die het meeste geld opleveren en niet hetgeen wat het best bij hen past en dus waar men gelukkig van wordt.

Ik kreeg een tijdje terug de opdracht een vrij omvangrijk bedrijfsonderdeel te herstructureren. Een op het oog weinig prettig vooruitzicht voor de betreffende functionarissen, maar een uitdaging voor mij als uitvoerende. De betreffende functionarissen hadden al vaker een reorganisatie meegemaakt en het rugzakje zat helaas vol negatieve ervaringen.

Verkoopmachine
De opdracht was van dit inmiddels “stoffige” bedrijfsonderdeel een gestroomlijnde ondersteunende verkoopmachine te maken. Van echte back-office medewerkers front-office medewerkers maken is lastig. Gelukkig waren de meeste back-office medewerkers zeer klantgericht en was dat ook één van de criteria om de mensen te beoordelen voor geschiktheid binnen de nieuwe afdeling.

Uiteindelijk waren er mensen die via outplacement een andere functie moesten gaan invullen en waren er opleidingstrajecten voor de overgebleven medewerkers. De bekende voortrekkers kregen een ander traject aangeboden. Dit vanuit het oogpunt dat ze de overige groep mee op sleeptouw moesten (willen) nemen en dus een andere aanpak behoefden.

Leiding
Deze groep was erg positief vanwege de speciale behandeling die ze kregen. De bottleneck was echter dat van deze groep maar liefst de helft het beeld had dat ze enig moment leiding wilde gaan geven.

Voor veel mensen was en is maatschappelijk succesvol zijn, leiding gaan geven. Men vergeet dat verantwoordelijkheid hebben en nemen, voor het functioneren van anderen, best pittig is. Ook het zelf “afgerekend” worden over de performance van het geheel wordt gemakshalve vergeten.

Spel
Het kunnen bewegen in het politieke spel wat in veel organisaties schering en inslag is, is vaak nog het moeilijkste van de baas zijn. Men realiseert zich deze zaken niet of nauwelijks, wanneer men denkt aan maatschappelijk succes, hoge salarissen en de oh zo beruchte lease-auto.

De verkeerde keuze maakt dat er veel mensen niet gelukkig zijn, maar wel elke dag opnieuw in de file staan voor het uitvoeren van diezelfde functie. Welke troost brengt die lease-auto dan?

Carrière
Na een aantal coaching-sessies waren de desbetreffende medewerkers gelukkig in staat zelf te zeggen dat je als niet leidinggevende professional een zeer waardevolle carrière kan hebben.

De betreffende functionarissen hebben uiteindelijk de keuze gemaakt om datgeen te doen waar ze gelukkig van werden. Ik ben blij dat ik de kans heb gehad hier een helpende hand in te zijn.

Is keuzes maken moeilijk? Nee, maar wel belangrijk en je zeker hart volgen en niet het materialisme (in de vorm van bijvoorbeeld die lease-auto) laten prevaleren. Keuzes maken is dus geen dooddoener maar zeer reëel.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn eigenaar van Janus Kizuna. Wij herstructureren bedrijven en bieden persoonlijke begeleiding aan leiders. Capabiliteit en vertrouwen zijn de kernwoorden. http://www.januskizuna.com/