DEN HAAG - TNT wil met de voorzitters van de vakbonden praten over de inzet van de bonden bij de onderhandelingen over een nieuwe cao voor het postbedrijf en een sociaal plan.

''We willen er zeker van zijn dat de voorzitters beseffen wat de consequenties zijn van de eisen, want die zijn zeer ernstig'', aldus een woordvoerder van TNT. Het gesprek vindt waarschijnlijk begin volgende week plaats.

De bonden vragen een loonsverhoging van 1,5 procent. De leden hebben in een referendum aangegeven dat zij dat willen. De vakbondsleden wezen eerder een principepakkoord af waarin een forse verslechtering van de arbeidsvoorwaarden werd voorgesteld in ruil voor een werkgelegenheidsgarantie van drie jaar.

Ontslagen
TNT, dat fors moet besparen als gevolg van de toegenomen concurrentie en het teruglopen van de hoeveelheid post, heeft al vaker aangegeven dat er dan 11.000 ontslagen dreigen.

De voorstellen van de bonden leiden tot ingrijpende en snelle reorganisaties met enkele duizenden gedwongen ontslagen, zo liet TNT dinsdag weten na een korte onderhandelingsronde.