FRANKFURT - Nog eens zes voormalige directeuren van het Duitse elektronicaconcern Siemens betalen miljoenen euro's schadevergoeding aan het bedrijf na een corruptieschandaal. Siemens heeft dit woensdag bekendgemaakt.

Daarmee komt het totaal aantal ex-topmannen dat wegens het schandaal schadevergoedingen betaalt, op negen.

Steekpenningen
Siemens beschuldigt de directeuren ervan jarenlang de ogen te hebben gesloten, terwijl het concern steekpenningen betaalde om lucratieve buitenlandse contracten binnen te slepen. Het Duitse concern heeft in verband met deze zaak voor 1,3 miljard euro aan boetes betaald aan de Duitse en Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

Ex-directeur Heinrich von Pierer betaalt alleen al 5 miljoen euro aan zijn voormalige werkgever. Von Pierer was van 2002 tot 2005 de baas van Siemens en van 2005 tot 2007 president van de raad van commissarissen.

Topman
Klaus Kleinfeld, die Von Pierer opvolgde als topman, betaalt 2 miljoen euro. In 2007 verliet hij het bedrijf om in dienst te treden bij het Canadese Alcoa.

Twee andere voormalige leden van de raad van bestuur hebben vooralsnog geweigerd om met Siemens een regeling te treffen. Het bedrijf zal de aandeelhouders op 26 januari de regelingen ter goedkeuring voorleggen.