AMSTERDAM - Dubai World heeft geweigerd vermogen tegen een lage prijs te verkopen om zo schuldeisers tegemoet te kunnen komen. Dat meldt Reuters zondag.

"Het bedrijf heeft geweigerd vastgoed en andere investeringen te verkopen tegen een lage prijs", zo schrijft de krant al-Ittihad op basis van bronnen bij Dubai World.

Noodzaak
“Het verkopen van vermogen moet tegemoet komen aan de lange termijn doelen van Dubai World en niet slechts plaatsvinden uit noodzaak vanwege economische druk”, aldus de krant.

Afgelopen woensdag vroeg Dubai World zijn schuldeisers het afbetalen van schulden tijdelijk te vertragen. Dat nieuws was een grote tegenvaller voor het bedrijf en de reputatie van Dubai, dat tot dan toe werd gezien als een paradijs voor investeerders.


Bezorgdheid

Bedrijven wereldwijd waren bezorgd, omdat veel banken een nauwe samenwerking met staatsbedrijven in Dubai. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor de economische crisis. Wereldleiders hebben hun vertrouwen uitgesproken dat de wereldeconomie zal blijven herstellen.

Zie ook ons dossier 'Dubai'