ROTTERDAM - De powermanager die krachtig leiding geeft en meer naar effect kijkt dan naar mensen, is aan vervanging toe.

In de huidige tijd is een dienende leider, die zijn beperkingen kent, die anderen credits geeft en die zijn mensen ondersteunt, zeker zo effectief. Als het nieuwe type leiderschap tenminste echt is en niet slechts een trucje.

Dat bewijst wetenschapper Inge Nuijten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, die op 8 december promoveert op haar onderzoek naar de dienend leider, zoals zij het nieuwe type leider noemt.

Basisbehoeftes
De dienende leider stelt de belangen van anderen op de eerste plaats, ziet vooruit en kan goed luisteren. Daardoor voldoet hij aan de belangrijkste basisbehoeftes die mensen nodig hebben voor hun welbevinden.

Medewerkers hebben veel vertrouwen in een dienend leider. Ze worden niet afgeleid door een onveilige omgeving, door de gedachte dat ze op hun tellen moeten passen of door twijfels aan de bedoelingen van hun leider. Dit vertrouwen is volgens Nuijten essentieel voor het goed functioneren van individuen, teams en organisaties.

Empowerment
Nuijten ontwikkelde ook een instrument waarmee het nieuwe type leiderschap in een organisatie te meten en te sturen is. Zo moet de dienend-leider beschikken over empowerment (faciliteren en ondersteunen), bescheiden zijn en zijn beperkingen erkennen, verantwoordelijk zijn en anderen doelen geven, zich op de achtergrond houden, zodat zijn medewerkers de credits krijgen die ze verdienen, over een ethische visie beschikken en moed tonen.

Maar bedrijven en personen kunnen deze gedragskenmerken niet lukraak toepassen. ''Dienend-leiderschap is een manier van zijn en als trucje hoogstwaarschijnlijk minder effectief'', aldus de promovenda.