AMSTERDAM - Een Canadese vrouw heeft haar recht op een uitkering verspeeld door haar vakantiefoto's op Facebook te zetten. Dat bericht de Canadese zender CBC News.

De 29-jarige Nathalie Blanchard ontving wegens een depressie al maanden een uitkering van haar verzekeraar Manulife. Na een rondgang op haar Facebookpagina kwam haar verzekeringsagent echter tot de conclusie dat zij beschikbaar was voor werk, aldus Blanchard.

Haar agent concludeerde uit de foto's van haar zonvakantie, verjaardag en bezoekje aan een Chippendales-bar dat de vrouw niet meer depressief was. De Canadese zegt 'geschokt' te zijn dat haar verzekeraar haar gangen op deze manier na gaat en interpreteert.

Ze probeerde, op doktersadvies, plezier te hebben, zegt ze zelf. Een advocaat moet nu helpen om haar uitkering terug te krijgen. Manulife bevestigt tegenover CBC dat het bedrijf sociale netwerksites als Facebook afstruint op zoek naar informatie over klanten. Maar alleen die informatie is volgens de verzekeraar onvoldoende om iemands uitkering stop te zetten.