LONDEN - Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) en de Spaanse branchegenoot Iberia praten later op de dag over een mogelijke fusie. Dat heeft British Airways donderdag bekendgemaakt.

''Maar op dit moment zijn hierover nog geen besluiten genomen en er worden geen garanties afgegeven dat de gesprekken tot een transactie leiden'', aldus BA. Een samengaan van de twee maatschappijen zou de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa opleveren.

BA en Iberia willen al tijden samen verder. In januari kwam de voorgenomen fusie tussen de twee op losse schroeven. British Airways waarschuwde niet te willen fuseren onder de toenmalige marktomstandigheden. De marktwaarde van Iberia was namelijk voor de eerste keer sinds het begin van de onderhandelingen vorig jaar juli hoger dan die van British Airways.

BA kondigde vorige week aan meer banen te gaan schrappen. Het verlies over de afgelopen zes maanden was uitgekomen op 217 miljoen pond (241 miljoen euro). Iberia moest een verlies in de boeken zetten van bijna 73 miljoen euro over het voorbije kwartaal.