LONDEN - De Britse Lloyds Banking Group (LBG) schrapt tot eind volgend jaar nog eens vijfduizend banen. Dit heeft de Britse bank dinsdag bekendgemaakt.

De bank, voor 43 procent eigendom van de staat, zei ook een aantal maatregelen te nemen om het banenverlies te verzachten. Zo zal er een herschikking komen van het stafpersoneel, terwijl contractanten en ander tijdelijk personeel ontslag krijgen. Daarmee wil de bank het verlies aan vaste arbeidsplaatsen beperken tot 2600.

De afslanking maakt deel uit van een reeks maatregelen om de integratie met de bank HBOS verder te stroomlijnen. Het totaal aantal banen dat LBG, in januari ontstaan uit de samenvoeging van Lloyds TSB en HBOS, sinds dit jaar schrapt, komt daarmee op 13.000.

Banking Group
De meeste banen (2820) verdwijnen bij de Banking Group. Daarnaast schrapt de bank 1190 banen bij de verzekeringspoot buiten Engeland en gaan 950 banen verloren bij de hypotheekactiviteiten.

De vakbond Unite zei dat de ontslagen getuigen van ''bedrijfsarrogantie''. De financiële sector zou ''naar de toekomst moeten kijken, in plaats van voortdurend in banen te snijden zonder zich rekenschap te geven hoe het vertrouwen van het publiek in de aangeslagen bankensector te herwinnen'', zei vakbondsman Rob MacGregor in een oproep het banenverlies op te schorten.