Nieuwkomer op de beurs Delta Lloyd is een aanwinst voor beleggers. Binnenkort ga ik langs met klapstoel en Gouden Stier.

Janneke Willemse I Belegger.nl

Wij vierden groots feest donderdagavond, want de Gouden Stieren werden uitgereikt. De winnaars van deze ‘Oscars’ voor de financiële wereld werden dit jaar bepaald door een vakjury en door 60.000 nieuwsbriefabonnees.

De redactie van Belegger.nl heeft dit jaar ook zelf een keuze mogen maken. We hebben hiervoor een nieuwe Gouden Stier in het leven geroepen, de Editor’s Choice. Deze prijs kennen we toe aan die persoon of dat bedrijf dat volgens ons echt iets bijzonders heeft gedaan voor beleggers.

Dit jaar springt in onze ogen één bedrijf er echt boven uit. Dit bedrijf deed iets, dat lange tijd door geen ander gedurfd werd. De winnaar van deze Gouden Stier voegde echt iets toe aan het beleggingsuniversum en maakte beleggen leuker.

Opsplitsen
Dat deed dit bedrijf door, nog maar heel kort geleden, naar de beurs te gaan. En dan raadt u het al: we hebben het hier over verzekeraar Delta Lloyd. De beursgang viel in een periode dat branchegenoten flink onder druk staan. ING moest opsplitsen en ook andere banken moesten doordat ze staatssteun hebben gekregen, nog eens goed naar hun bedrijfsmodel kijken. In Nederland verloren bedrijven als ING en Aegon flink aan beurswaarde.

Delta Lloyd zit dus in de hoek waar de klappen vallen, maar houdt zich erg sterk. Direct na de emissie zakte de koers van 16 euro naar 15,70. Die daling was minimaal ten opzichte van de gigantische verliezen bij ING en Aegon. Na enkele dagen handel was het aandeel vrijdag weer terug op de initiële 16 euro – een teken dat beleggers vertrouwen hebben in dit nieuwe beursgenoteerde bedrijf.

Koersdoel
Het belooft nog interessant te worden op de beurs. Analisten van ING hebben hun koersdoel gezet op 20,50 en Theodoor Gilissen ziet zelfs een toekomstige koers van 22,50 euro. Delta Lloyd is van plan om 40 tot 45 procent van de operationele winst uit te keren als dividend. Over het derde kwartaal haalde Delta Lloyd een omzet uit nieuw afgesloten verzekeringen van 1,08 miljard euro. Dat zou voor beleggers natuurlijk prachtig zijn.

Beleggers hebben er een nieuwe kandidaat bij om te bestuderen, te bespreken en in te handelen. De redactie heeft weer een partij om over te schrijven. Analisten verwachten er veel van, en wij ook.

Er kon donderdagavond niemand van Delta Lloyd aanwezig zijn om het beeld van de Gouden Stier in ontvangst te nemen. Ik ben van plan om, net als in de reclame, binnenkort even aan te schuiven aan de bestuurstafel. Met klapstoel en de Gouden Stier voor de keus van de redactie.

Janneke Willemse is hoofdredacteur van Belegger.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel (beleggings-)advies of als aanbeveling tot het doen van een bepaalde transactie.