Op weg naar een gesprek met een uitgever die mijn methodiek wellicht wil uitgeven, stuit ik op zéér plaatselijk noodweer rondom Utrecht. Geen probleem, de ruitenwissers van mijn vaalrode gevaarte werken nog prima en mijn humeur is niet slecht te krijgen.

Hoewel, na een uur in de file begin ik me toch even af te vragen of ik mijn afspraak nog ga halen.

In gedachten zag ik de uitgever zitten, streng met zijn hoofd knikkend, op zijn horloge kijkend om vervolgens het pand te verlaten. Klaar om mij te wreken met slechte publiciteit: welke trainer time-management komt er nou te laat?

Wanneer mijn navigatiesysteem ook nog eens uitvalt begin ik toch lichtelijk in paniek te raken. Hoe vind ik mijn weg door de stadsjungle als ik met één oog in een stratenboek moet turen tijdens het rijden?

Girlpower

Omdat ik tóch in de file stond, besloot ik mijn stekker-die-in-de-aansteker-van-de-auto-moet eens nader te bekijken. Wat bleek; ergens was de onderkant eruit gevallen. Daar kwam ik achter door het geval met de autolader van mijn telefoon te vergelijken. Maar nu...

Ik heb de stekker van mijn telefoonlader uit elkaar gehaald met behulp van een sleutel, en daaruit een soort buisje, een soort piefje en een soort veertje gehaald (jawel, alle stigma's rondom vrouwen en technische kennis zijn op mij van toepassing). Deze heb ik vervolgens ín mijn navigatie lader gedaan, en dit alles gedurende de 500 meter die ik in een kwartier aflegde.

Helaas bleek mijn plan niet te werken; het "soort van veertje" was niet lang genoeg. Mijn laatste inventieve oplossing: een veer uit een balpen slopen en deze erbij proppen. Zo gezegd, zo gedaan. Met gevaar voor eigen leven probeerde ik de stekker aan te sluiten en wat denkt u? HIJ WERKTE!

Gouden idee
Ik weet niet hoe, maar ik heb vast een gouden idee in handen. Had ik nu maar kennis van de technische markt. Toen ik één minuut voor tijd binnenstormde en de uitgever er nog niet was, bedacht ik me ineens iets: blijkbaar ben ik inventief. Is dat iets voor een nieuwe workshop? Mijn navigatie-stekker is vast een prácht van een metafoor!

Binnenkort in mijn “winkel”: een training inventief management. Want het begint uiteindelijk állemaal met elektriciteit en een balpen.

Sanne Nuij van Arnhem is directeur/ eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren, alsmede coachingstrajecten.Voor meer informatie: http://www.plan-t.nl/