AMSTERDAM - Hotelketen NH Hoteles heeft plannen om paradepaardje Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam uit te breiden, in de ijskast gezet. Dat heeft topman Arco Buijs donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool daarover.

Gezien de huidige economische omstandigheden kan de keten de kosten voor het project, ongeveer 150 miljoen euro, niet dragen. Volgens de plannen zou het hotel aan de Dam uitgebreid worden met 150 kamers.

''We gaan er niet mee door'', zegt Buijs. Het ging om een uitbreiding van het hotel aan de kant van de Sint Jansstraat, waar de gemeente Amsterdam ook oren naar had.

Gebied
''De gemeente en ook wij hebben er belang bij om die straat leuker te maken, het is nu een naar steegje'', aldus Buijs. NH Hoteles en de gemeente kijken of er op een andere manier iets gedaan kan worden aan het gebied.

Een renovatie van het hele Krasnapolsky-hotel vanaf eind 2010 gaat wel door. Het gedeelte aan de Sint Jansstraat zal daarbij ''opgefrist'' worden. ''Om kapitaalvernietiging op termijn te voorkomen.'' De renovatie kost ruim 40 miljoen euro.