AMSTERDAM - In Abu Dhabi wordt druk gebouwd aan het Ferrari-pretpark dat volgend jaar zijn poorten opent. Omdat bescheidenheid totaal niet past bij zowel Ferrari als Abu Dhabi, kun je je voorstellen dat er kosten nog moeite gespaard worden.

Volgend jaar moet het park zijn poorten openen. Dan is het ’s werelds grootste overdekte pretpark. Het rode dak is geïnspireerd op de carrosseriewelvingen van de modellen van Ferrari. Het omvat 200.000 vierkante meter en draagt het grootste Ferrari-logo dat er ooit is gemaakt. In 2007 is met de bouw begonnen.

In het park zijn straks twintig attracties te beleven. Eén daarvan is de snelste achtbaan ter wereld die 200 kilometer per uur haalt. Verder ondergaat de bezoeker de sensatie die het rijden in een F1 auto biedt en er is een 'g-force experience' waarbij de inzittenden tot de nok van het dak op 62 meter worden meegevoerd.

ferarri

Het park wordt gebouwd op Yas Island. Dat moet in de toekomst uitgroeien tot een toeristengebied. Het ligt op tien minuten van het vliegveld van Abu Dhabi en op vijftig minuten van Dubai. Volgens Ferrari is de locatie ideaal omdat ligt op een centrale plek tussen Europa, Azië en Afrika.

Op de website van het project is de bouw live te volgen.