UTRECHT - Waarnemend CNV-voorzitter Bert van Boggelen is geen kandidaat voor het voorzitterschap van de christelijke vakcentrale. Hij is van plan het CNV medio volgend jaar te verlaten.

Van Boggelen zegt dit in een interview met Het Financieele Dagblad van vrijdag. Hij is waarnemend voorzitter sinds het vertrek van René Paas, die in september het CNV verruilde voor Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten.

Hoewel hij het ''heel erg eng'' vond om Paas op te volgen, vond hij alle aandacht, drukte en spotlights ''fantastisch om mee te maken'', zegt Van Boggelen in het interview. Maar een voorzitter heeft ook als taak de boel intern bij elkaar te houden. Die interne rol vervult hij al tien jaar bij het CNV.

Uitdaging
''Ik zeg al twee jaar dat ik een andere uitdaging zoek. Maar er kwam steeds iets tussen, waardoor ik niet weg kon....''. Van Boggelen verwacht in elk geval nog tot medio 2010 als waarnemend voorzitter aan te blijven. Daarna wil hij het CNV verlaten. Wat hij dan gaat doen, weet hij nog niet.

Het CNV is buiten de vakcentrale op zoek naar kandidaten voor het dagelijks bestuur. Niet alleen de post van voorzitter is vacant. Begin dit jaar ging vice-voorzitter Rienk van Splunder met pensioen en in de loop van het jaar vertrok ook bestuurslid Yvon van Houdt. Zij ging aan de slag bij de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet.