AMSTERDAM - Klanten met een hypotheek of lening bij de DSB Bank kunnen weer betalen. Dat maakten de curatoren van de failliete bank donderdag bekend.

Klanten konden niet aan hun betalingsverplichtingen voldoen, omdat de rekening waar het geld naar toe moest een DSB-rekening was. De blokkering op deze rekeningen is opgeheven, zodat klanten vanaf hun eigen niet-DSB rekening kunnen betalen. Overige DSB-rekeningen blijven geblokkeerd.

Schadevergoeding
De curatoren, Rutger Schimmelpenninck en Joost Kuiper, benadrukken in een verklaring dat ook mensen die menen dat DSB Bank hen onrechtmatig heeft behandeld, aan hun betalingsverplichtingen moeten blijven voldoen. "Mocht eventueel later blijken dat mensen recht hebben op een schadevergoeding, dan garanderen curatoren dat zij het na 12 oktober teveel aan DSB Bank betaalde geld terug krijgen."

De curatoren onderwerpen het incassobeleid van de bank momenteel aan een 'grondige analyse' om te kijken of het wel volgens de regels is.

De Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) stelde woensdag DSB-klanten met een betalingsachterstand nog steeds onder grote druk worden gezet door incassobedrijven om hun schuld terug te betalen. Het Steunfonds Probleemhypotheken zei tientallen verontruste telefoontjes te hebben ontvangen over de aanhoudende incassopraktijken.