AMSTERDAM - De sportwagenfamilie van Porsche krijgt in 2013 gezelschap van een kleine terreinwagen. Dat meldt de Britse autowebsite Autocar woensdag, die de hand wist te leggen op de productieplannen van de Duitse fabrikant.

De Porsche Rockster, zoals de kleine 'suv' moet gaan heten, wordt waarschijnlijk gebouwd op basis van de Audi Q5. Porsche is sinds dit jaar onderdeel van Volkswagen, dat ook Audi onder zijn beheer heeft. Porsche beschikt al over een grote suv, de Cayenne.

Een ander model dat nog in de pijplijn zou zitten voor 2013 is de driedeurs 928. De luxe sportwagen moet het opnemen tegen auto's als de Bentley Continental GT en de Maserati GranTurismo.

porsche rockster
De 'mini-suv' Rockster zoals gepland voor 2013

Cayenne
Vroeger op de kalender staan de nieuwe uitvoeringen van de terreinwagen Cayenne (2010), en een hybrideversie van deze luxe suv (2011). Porsche hoopt met de zuinige motor maximaal 30 procent brandstof te kunnen besparen.

Ook voor de Panamera, een onlangs geïntroduceerde vierdeurs sportsedan, heeft het Duitse merk een hybrideversie in gedachten, bericht Autocar. De klassieker 911 tenslotte krijgt in 2012 een nieuw model, al zijn de uiterlijke verschillen met de huidige versie minimaal.