De gefacelifte variant van de BMW 3-serie sedan kennen we al ruim een jaar. De coupé en cabriolet moeten nog aan de beurt komen. Voor het eerst kunnen we foto’s laten zien van de vernieuwde M3 cabrio.

Nadat de sedan en touring-versies van de BMW 3-serie hun verjongingskuur hebben gehad, zijn de coupé en de cabriolet aan de beurt. Dat geldt ook voor de M3. Daarvan heeft de vierdeursversie zijn makeover al gehad. Dit is het eerste levensteken van de M3 cabrio in zijn vernieuwde vorm.

De banden worden opgeruld in Duitsland voordat hij zijn opwachting maakt voor het grote publiek. Waarschijnlijk worden de gefacelifte coupé en cabriolet gepresenteerd op één van de Amerikaanse beurzen die in december en januari worden gehouden.

bmw m3 cabrio 2009 460

Variant
BMW heeft grootse plannen met de M3 in zijn nieuwe levensfase. Naast een ‘gewone’ versie komt er ook een CSL-variant uit. Daarvan hebben we onlangs spionagefoto’s laten zien. Hij is gemakkelijk herkenbaar aan zijn zwarte carbon dak. Het spreekt vanzelf dat de cabrioletversie niet zo’n lichtgewicht uitvoering krijgt.

Dat is weinig zinvol omdat de auto door de dakconstructie altijd flink zwaarder blijft dan de andere uitvoeringen. Ook de stijfheid van de carrosserie lijdt altijd onder het cabriodak. Daarmee blijft de M3 cabrio in de eerste plaats een boulevardcruiser en zal het nooit een circuittijger worden.