AMSTERDAM - De industrie omtrent overleden sterren in Hollywood beleeft glorietijden. De afgelopen maanden overleed een groot aantal beroemdheden in de Verenigde Staten. Dat heeft geleid tot een bloeiende industrie voor 'dode sterren', aldus CNN woensdag.

Overleden beroemdheden blijken een goudmijn voor het groeiende aantal bedrijven dat meelift met deze hype. "Beroemdheden zijn een deel van ons, een soort familie", aldus Mark Roesler, bestuursvoorzitter van CMG Worldwide. Zijn bureau heeft een groot aantal dode sterren in beheer. "Beroemde mensen zijn makkelijker te managen als ze dood zijn. Er hangen minder risico's en schandalen aan."

Jackson
Vooral de dood van Michael Jackson heeft voor zijn managers voor 'big business' gezorgd. Een documentaire, CD en het landgoed leveren miljarden op. Ook eBay ziet een stijging in de vraag naar het aantal producten omtrent een ster als deze overlijdt.

Gisteren kwam het tijdschrift Forbes met de lijst van best verdienende overleden artiesten. De lijst wordt aangevoerd door Yves Saint Laurent, gevolgd door Rodgers & Hammerstein en Michael Jackson. Elvis Presley, de nummer één van 2008 staat dit jaar op de vierde plaats.