WOGNUM - In de DSB-affaire worden de pijlen nu gericht op Pieter Lakeman, de voorzitter van de stichting Hypotheekleed die mensen opriep om geld van hun DSB-rekening te halen en zo aan te sturen op een faillissement van de bank.

Onder de naam lakemanleed.nl is daartoe een nieuwe website gelanceerd. Ook de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) wil Lakeman aansprakelijk stellen voor geleden schade.

Gedupeerden
SMCO wil de belangen behartigen van mensen die niet gedekt zijn door het depositogarantiestelsel. Spaargeld boven 100.000 euro is niet gedekt, evenals zogenoemde achtergestelde deposito's. Dat is een vorm van sparen met een hoge rente. De stichting denkt eraan behalve Lakeman ook bestuurders van DSB Bank verantwoordelijk te stellen.

Ook het advocatenkantoor Bartels wil mensen met meer dan een ton spaargeld en achtergestelde deposito's bijstaan. Het kantoor wil onder meer ABN Amro-topman Gerrit Zalm privé aansprakelijk stellen voor geleden schade. Het advocatenkantoor overweegt daartoe via een verzoekschrift een voorlopig getuigenverhoor aan te vragen.