AMSTERDAM - Vorig jaar ging Neerlands trots Carver helaas failliet, maar er is hoop voor de liefhebbers van de kantelauto. Nissan laat op de Tokyo Motor Show namelijk de Land Glider zien.

Het interieur van de Nissan Land Glider heeft dezelfde opzet als dat van de Carver, dus met de passagiersstoel achter die van de bestuurder.

Nissan gebruikt exclusief leder voor de bekleding. Wat betreft het instrumentarium houdt de gelijkenis met de Carver op: de Land Glider heeft twee informatiedisplays achter een stuur dat zo uit een modern vliegtuig lijkt te zijn getrokken.

De Land Glider kan maximaal 17 graden kantelen. Een geavanceerd computersysteem zorgt ervoor dat de Nissan zich nooit vergaloppeert met een te grote hellingshoek in een bocht.

Draadloos

De concept-car is een zero emission vehicle met twee elektromotoren. Onder de stoelen bevinden zich lithium-ion accu’s om de energie op te slaan. De eigenaar kan z’n Land Glider draadloos opladen.

Er zijn geen productieplannen voor de Land Glider, maar Nissan zegt dat de concept-car ‘wel laat zien hoe een toekomstige stadsauto van ons eruit kan komen te zien’. Op 21 oktober kunnen we de Land Glider in het echt zien op de Tokyo Motor Show.